Рік тому помер актор Тарас Мельничук

8 грудня минає рік, як помер наш талановитий земляк, київський актор театру і телебачення Тарас Мельничук.

Стаття з Вікіпедії:

Мельничук Тарас Русланович (нар. 13 жовтня 1991 – пом. 8 грудня 2018) – український актор театру та телебачення, актор Київського академічного театру юного глядача на Липках (2013 -2018).

Виростав і навчався в місті Радивилів на Рівненщині. У 2011 році Тарас Мельничук закінчив школу акторської майстерності «Film.ua» (викладачі Ігор Задніпрянний, Оксана Цимбал, Володимир Оселедчик). Потім ще рік навчався в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва (творча майстерня А. Світлякова), яку закінчив у 2012 році.

Також Тарас Мельничук — випускник Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенко-Карого, в якому навчався з 2009 по 2013 роки за спеціальністю «актор театру і кіно».

Тарас Мельничук працював на телебаченні. У 2011 –  2012 роках в дитячій телепередачй «Школа Доктора Комаровського» грав клоуна Тарика. У 2013 році – «Пекельна Кухня», роль – «Кухар Європейського рівня з приготування млинців, жонглер». Також знімався в рекламі. Зокрема, у 2012 році грав головну роль болільника Coca-Cola – для EURO-2012.

У 2013 році почав свої виступи на сцені Київського академічного театру юного глядача на Липках.

ТЮЗ на Липках

Юбер (Фрозина «Скнар») – «Мольєріана», Жан-Батист Поклен де Мольєр (2013, реж. Костянтин Дубінін);

Сажотрус – «Ле Тяб Бет», Михайло Френкель (2013, реж. Віктор Гирич);

Принц Клаус – «Снігова Королева», Ганс Крістіан Андерсен (2013, реж. В.Гирич);

Квітень – «Дванадцять місяців», Самуїл Маршак (2013, реж. Максим Михайличенко);

Тарас Шевченко – «Сон» Т.Г.Шевченка (2014, реж. В.Гирич);

Ромео – «Ромео і Джульєтта»Вільям Шекспір ​​(2014, реж. В.Гирич);

Джордж Гіббс – «Наш Городок», Торнтон Уайлдер (2014 року, реж. Д.Богомазов);

Павло-Емілія – ​​”Прекрасні сабінянки”, Леонід Андреєв (2014, реж. М.Михайличенко);

Іван Олександрович Хлєстаков – «Ревізор»Микола Гоголь (2015, реж. В.Козьменко-Делінде);

Підгенерал – «Ярмарковий гармидер», Ян та Ірина Златопольські (2015, реж. В.Гирич).

Фільмографія

2017 – Ментівські війни (Вольному – воля 7) – Степанов

2016 – Центральна лікарня – Валентин, пацієнт

2016 – Два життя / Чуже життя – продавець мобільних телефонів (немає в титрах)

2016 – Співачка – Едик

2015 – Пес (7-ма серія «Кощій») – Артур, син Маргарити

2014 – Сни – Кирило

2014 – Справа для двох  – журналіст

2014 – Все повернеться  – студент

2014 – Повернення Мухтара-9 (28-ма серія «Антидот») – Олег

2013 – Повернення Мухтара-8 (86-та серія «Спіритичний сеанс») – Михайло

2012 – Порятунок | Reaching Out (короткометражний фільм; реж. Michael Peckham) – наркодилер

2012 – Леонардо Да Вінчі (документальний фільм; реж. Михайло Херсонський) – Франческо, спадкоємець Леонардо Да Вінчі

2012 – Повернення Мухтара-8 (37-ма серія) – Федір

2011 – «Справа для двох» – журналіст.

Нагороди

2016 – медаль і грамота Кабінету Міністрів України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку театрального мистецтва та високу професійну майстерність.

Хобі

акробатика, пантоміма, жонглювання

Смерть

Тарас Мельничук помер 8 грудня 2018 року від онкологічного захворювання. Він три роки боровся з гострим мієлоїдним лейкозом (раком крові).

У мережі був організований збір коштів на складні операції і лікування Тараса Мельничука, яке проходило в Ізраїлі та Білорусі. Похований у селі Опарипси біля міста Радивилів.

Тарас Мельничук, актор, Київ, РадивилівРадивилів, день міста

Могила Тараса Мельничука в селі Опарипси біля м.Радивилова

 

Редактор

головний редактор Радивилів.info

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.